De gelukkigen

38

Artikelen 2 Lijsten 1

Isabell en Georg zijn een gelukkig paar. Als Isabell 's avonds met haar cello op haar rug van het theater naar huis gaat en als Georg van de redactie huiswaarts loopt, of wanneer zij samen nog een nachtelijke wandeling maken, dan kijken ze graag naar binnen bij de huizen in de straat. Ze zien de stijlvolle verlichting, de boekenwanden, de schilderijen of foto's aan de muur, de bonte gordijnen in de kinderkamers. Zo, zeggen ze, mag hun toekomstig leven er ook best uitzien.

Met de geboorte van hun zoontje groeit hun geluk, maar ook hun onrust en onzekerheid. Op Georgs redactie doen geruchten de ronde dat de krant verkocht wordt, en Isabell moet weer sollicitatiebrieven gaan schrijven omdat de theaterproductie bezuinigt en voor een cellogeluid uit de computer heeft gekozen. Hoelang kunnen zij de huur nog betalen, nu er in het trappenhuis een dure kroonluchter is opgehangen en er een huurverhoging in de brievenbus ligt? Ineens kruipt er iets dreigends en verontrustends in hun leven. Georg speelt al veel te lang de optimist, hij wil door Isabell niet als loser beschouwd worden, en Isabell krijgt krampen in haar hand en paniekaanvallen tijdens het voorspelen bij haar sollicitatie. Met de angst groeien de eenzaamheid en het wederzijdse wantrouwen.

Met empathie én nietsontziende precisie tekent Kristine Bilkau het beeld van een generatie die vreest uit het paradijs verdreven te worden, omdat een vaste baan en een veilig bestaan voor velen onbereikbaar geworden zijn; ineens moeten ze vechten om overeind te blijven, in hun werk, in de maatschappij en in de liefde.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
15 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
ISBN
9789059366428 , 9789059366435


Artikelen over De gelukkigen

Sterrenparade (11)
03 april 2016 1 like
Hebban Sterrenparade (8)
13 maart 2016 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

makkelijk leesbaar

door: gretige lezer 2 likes
Een aardig boek waarin een hedendaags thema als uitgangspunt is genomen. Op sommige momenten aansprekend beschreven, maar er zijn ook delen van het verhaal die wat langdradig aandoen. Goed om eens stil te staan bij vanzelfsprekendheden die misschien niet zo vanzelfsprekend zijn. Wat is werkelijk...

Nooit gedacht nog eens schulden te erven...

door: Agnes Poesen 2 likes
Met haar debuutroman 'De gelukkigen' schetst de Duitse schrijfster Kristine Bilkau een beeld van jonge mensen die in welvaart zijn groot gebracht, voor wie keuzes maken onbekend terrein is. Een generatie jonge mensen die nu geconfronteerd worden met een onzekere toekomst. Met een dagelijks leven...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic