De geograaf en de Godin

0

De schrijver/dichter Ruud Offermans (1966-*) studeerde fysische geografie aan de Universiteit Utrecht. Hij schrijft romans, novellen en gedichten. Dit is een roman over Aubel in al haar facetten. Historisch, taalkundig, cultureel antropologisch en cultuurhistorisch. Ik zocht een boek over Aubel, kon er geen vinden, dus schreef ik er zelf maar een.
Reinoud en Marnix waren broers. Reinoud was fysisch geograaf en Marnix was Neerlandicus. Om verschillende redenen deden ze veldwerk in Aubel. Reinoud van wege zijn dissertatie en Marnix van wege zijn documentaire. Wat ze daar tegenkwamen deed hun huiveren. Het veroorzaakte een onoverbrugbare wig in de relatie tussen de twee broers.
Dit is het verhaal van de Godin in al haar aspecten. Hoe ze het leven van mensen kan beïnvloeden. Hoe ze zich kan opdringen. Maar vooral hoe ze aanbeden kan worden. Juist nu, in deze tijd. Als de verloren Godin van het christelijk geloof weer de kop op steekt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
24 december 2015
Uitgeverij
Limburger.nl/mijnboek
ISBN
9789463187886

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic