De Griekse crisis

,

1

Artikelen 1
Waarom is Griekenland zo in de problemen gekomen, terwijl het deel uitmaakt van de EU en de eurozone? En hoe kan het land beter en sterker uit deze crisis komen?
De Grieken worstelen sinds het einde van de onderdrukking door de Turken twee eeuwen geleden, met hun rol in Europa. Door corruptie en vriendjespolitiek wist de Griekse economie zich niet bevredigend te ontwikkelen, maar toch werd de euro ingevoerd. De trotse Grieken, eens de oorsprong van onze westerse beschaving, hebben grote moeite met hun voortdurende afhankelijkheid van andere landen. Ondanks de ingrijpende hervormingen die vanuit Brussel worden opgelegd, wil een grote meerderheid van de Griekse bevolking de euro en de band met de EU toch behouden.
In dit boek belichten de journalisten Jule Hinrichs en Shereen El Sherbini de verschillende sociologische, culturele, politieke en economische aspecten van de Griekse crisis. Door middel van uitgebreid literatuuronderzoek, persoonlijke ervaringen en interviews met prominente Griekse politici en wetenschappers geven de auteurs een uniek inzicht in de wrange Griekse werkelijkheid van de huidige crisis.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
07 april 2016
Uitgeverij
Amsterdam University Press
ISBN
9789462981256 , 9789048530854 , 9789048530861


Artikelen over De Griekse crisis

Bestemming: Griekenland
17 juni 2016 3 likes
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Martijn Schenk Hebban Recensent

Griekse schuldencrisis helder en genuanceerd uitgelegd

door Martijn Schenk op 07-06-2016

Toen in 2009 de Griekse schuldencrisis uitbrak, stond het land op het punt om failliet te gaan. Met hulp van ‘de trojka’ (ECB, Europese Commissie en IMF) kwam het echter niet zo ver. In ruil voor economische hervormingen verleenden deze instituties noodfondsen aan de Grieken. De bemoeienis van de trojka met het Griekse begrotings- en hervormingsbeleid werd in Griekenland gehekeld. De...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic