De haastige man

2

DE HAASTIGE MAN was er altijd geweest - altijd weer, ergens in de verte, dat spookbeeld dat met zijn gestage schuifelpasje dichterbij kwam.
Tom Leyton, een in zichzelf gekeerde Vietnamveteraan, is al dertig jaar lang een onuitputtelijke bron van roddels en geruchten. Wanneer artiest in de dop en buurjongen Joseph Davidson voor school een portret van hem maakt, ontwikkelt zich een speciale vriendschap die voor allebei uitmondt in een gedwongen confrontatie met hun diepste geheimen.
Dit verhaal gaat over de manier waarop we de ander zien, het oordeel dat we over iemand vellen, de manier waarop we omgaan met tragische gebeurtenissen, en de aard van wat wij een wonder noemen.
MICHAEL GERARD BAUER (1955) is schrijver en leraar Engels. Hij woont met zijn gezin in Brisbane, Australië. Dit is zijn eerste roman.
Ik heb er een dagtaak aan om alle exemplaren van De Haastige Man in omloop te houden! De studenten zijn razend enthousiast. Het boek zet ze aan om ook andere dingen te lezen.' Een leraar aan de Rockhampton Grammar School, Australië
Winnaar van de Courier-Mail Lezersprijs voor het Beste Jeugdboek van 2005 De Australische Kinder- en Jeugdjury riep dit boek uit tot Beste Boek voor Adolescenten
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
16 mei 2007
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789052409665
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie De haastige man

door: Zazou 1 like
Dit boek leert je dat je niet moet luisteren naar vooroordelen en dat er achter ieder mens een "waarom" zit, namelijk: waarom hij zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. Je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet, maar aan het eind van het verhaal zijn al je vragen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic