De handen van de tijd

0

Line dacht dat wat haar als jong meisje overkwam wel zou wegzinken in vergetelheid. Het telkens weer mislukken van haar relaties met mannen baart haar meer zorgen. Kort nadat ze de zoveelste vrijer gedumpt heeft, ontmoet ze een antiekhandelaar die haar haar verlangen naar die Ene openbaart. Dat ze haar eigen unieke zijn moet verzamelen, dat is wat die eigenzinnige man met de fluwelen broek en de staalblauwe ogen haar zegt.
Eenmaal hierdoor geraakt begint Line, samen met een negental anderen, onder Aristide's leiding aan een innerlijke ontwikkelingsweg. Stilaan daagt bij elk van hen het besef dat gebondenheid aan het verleden geen fataliteit is. Als de tien na een vijfdaags verblijf in de Franse Pyrenee?n naar huis terugkeren, is hun verleden niet uitgewist. Wel zijn de door niets te verstoren stille vreugde en vrede waar Aristide het zo vaak over heeft, al voelbaar.
Line, Roel, Louisa, de oude kolonel en de anderen zullen je bevestigen dat Aristide niet alleen tot het intellect maar ook tot het hart spreekt. 'De handen van de tijd' vertelt dan ook een verhaal dat je, al lezend, in het Nu houdt zonder dat je het beseft.

'De handen van de tijd' is een roman over hedendaagse mensen die in het volle leven staan en tegelijk op zoek zijn naar wat mens-zijn werkelijk inhoudt. Een eeuwenoude, universeel toepasbare filosofie zal hen in contact brengen met de kern van hun bestaan.

Van Nicole Derycker verschenen eerder 'Dansen op blote voeten' (2009) en 'Kus uit India (2011)', twee jeugdboeken voor 13+ alsook 'Uit Vuur geboren' (2010) een bewerking van het Indiase Mahabharata-epos voor volwassenen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
14 oktober 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461533708

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic