De jacht op de sabeltandtijger

2

Lijsten 1
Een leuk prentenboek over griezelige dieren en het ontstaan van de allereerste tekening. Dit vlotte verhaal spreekt zowel jongens als meisjes aan. Vanaf 5 jaar. Lang geleden waren de mannen jagers en de vrouwen pluksters. Bij volle maan deed de medicijnman een voorspelling: 'De sabeltandtijger is dichtbij.' De stam bereidde zich voor op de komst van dit vreselijke beest. De jonge Olun besloot om het dier te gaan zoeken. Van de medicijnman kreeg hij een wit steentje mee. Bij valavond stond hij oog in oog met het grote dier. Slaagt hij erin hem te vangen?
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
28
Laatste editie
11 augustus 2014
Uitgeverij
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN
9789058389589
Advertentie

Hebban recensie

Geschiedenis voor de allerkleinsten

door Pien op 17-02-2015

Pieter van Oudheusden (1957-2013) was een literaire duizendpoot. Hij schreef teksten voor prentenboeken en stripboeken, maar vertaalde ook stripboeken naar het Nederlands. De jacht op de sabeltandtijger is het laatste prentenboek waarvoor hij de tekst verzorgde, het werd postuum in 2014 uitgegeven. Benjamin Leroy nam de illustraties voor zijn rekening. Het resultaat van hun inspanningen is een...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic