De jongen van de oude stad

5

Op een dag neemt de vader van Freidoon zijn zoon mee naar het moderne gedeelte van hun woonplaats Herat, onder het voorwendsel dat ze naar de intocht van de koning gaan kijken. In werkelijkheid wil hij de jongen voorstellen aan zijn nieuwe vrouw. Zijn nieuwe moeder gebruikt hem echter van begin af aan als voetveeg. Om de spanning te ontvluchten zwerft Freidoon door de stad. Hij komt op plaatsen die hij nog niet had ontdekt en ontmoet nieuwe mensen. Hij raakt gefascineerd door de glasblazers die in de oosterse wereld bekendstaan als tovenaars met glas. Vooral Maryam, de dochter van de meesterglasblazer, interesseert Freidoon en hij probeert uit alle macht dicht bij haar te komen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
22 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044518238 , 9789044522655 , 9789044537550

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Duizend-en-een-nacht-sprookje zonder magie

door Femke Staal op 22-06-2015

Tahmina Akefi (1983) is bekend van Geen van ons keek om, waarmee ze in 2011 debuteerde. Inmiddels is haar tweede boek verschenen, De jongen van de oude stad. Deze roman is gebaseerd op verhalen uit het oude Midden-Oosten, waar zij via mondelinge traditie werden overgedragen. Akefi heeft zelf tot haar twaalfde in Afghanistan geleefd en woont nu in Sliedrecht. Met haar nieuwe boek stapt de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic