De kersenoogst

16

Kate woont op een kersenboerderij in het noorden van de VS. Ze wil dolgraag naar de universiteit en probeert daar alvast voor te sparen.
Ondertussen verkeert het bedrijf van haar familie in de problemen: de kersen hangen rijp aan de bomen, maar er zijn veel te weinig mensen om ze te plukken. Om de oogst te redden schakelt haar moeder een groep Duitse plukkers in. Die oplossing brengt echter veel problemen met zich mee.
Intussen leeft Kate in haar eigen wereldje, en wordt ze verliefd. Dan keert haar broer getraumatiseerd terug naar huis.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood , Romantiek
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
29 juni 2015
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024567546 , 9789024567553
Bestel dit ebook vanaf  €2,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Als de oogst maar binnen is...

door Diane Kooistra op 28-07-2015

In het verhaal over de kersenoogst staan de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Amerika centraal. De mannen zijn naar het front in Europa om in het leger te dienen, met als gevolg dat er te weinig mannen zijn om te helpen met plukken. Daardoor wordt er geen geld verdiend en leven Kate, haar familie en de rest van de mensen uit het dorp in armoede. Er wordt geruild in plaats van verkocht...


Lezersrecensies (1)

Liefde in tijden van oorlog

door: Hehma 1 like
Een debuutroman uit 2015 van de schrijfster. Voor mij was het een tip op de site van de online bibliotheek, die ik graag weer wil aanraden aan degenen die deze titel als "Wil ik lezen" hebben aangemerkt. Charlotte en Thomas hebben een kersenboomgaard in Door County. De oogst is nabij en er zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic