De kleine keizer is terug

15

Weer een onvervalste Puértolas: met absurde humor maakt hij een heel actueel onderwerp toegankelijk

Een Noors vissersschip doet een vreemde vondst in zijn netten: twee grote houten kratten met een tot blok bevroren inhoud. Ze besluiten de boel te laten ontdooien en treffen de volgende dag tot hun verbazing Napoleon en zijn paard in de koelcel aan, levend en wel!
Napoleon vraagt hun hulp bij zijn terugkeer naar Frankrijk, en eenmaal daar is hij niet zo heel blij met de staat waarin hij zijn geliefde land aantreft: terroristen, aanslagen, vluchtelingen… Hij vereert François Hollande met een bezoek, die bang is dat de zoveel charismatischer Napoleon zijn toch al matige populariteit nog verder zal doen kelderen. Tot zijn grote opluchting besluit Napoleon de dreigende terreur bij de bron aan te pakken: met een leger dansmeisjes van de befaamde Moulin Rouge vertrekt hij naar Irak, om de leider van IS tot inkeer te brengen.
Napoleon slaagt erin zijn onorthodoxe Grande Armee het IS-bolwerk binnen te smokkelen. En dan komt de grootste uitdaging ooit: kan hij de terroristische groepering ervan overtuigen dat de islam voor vrede staat en niet voor moord en verminking?

De pers over Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt
‘Rillen van ontroering en schudden van het lachen: dat is Puértolas’ handelsmerk en hij is er een meester in die twee in perfecte balans te brengen.’ Le Soir
‘Een speels, ontroerend adoptieverhaal. Om vrolijk van te worden!’ Elle
‘Het toppunt van humoristische fantasie!’ Cleeft.nl

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
06 september 2016
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022576854 , 9789402306767

Hebban recensie

    Marloes Hebban Recensent

Napoleon, voor al uw zaken; groot of klein

door Marloes op 11-11-2016

Napoleon wordt met zijn paard in de 21e eeuw door diverse Noorse vissers opgevist en vervolgens ontdooid: klaar om naar Frankrijk te gaan. Deze bizarre, en tegelijkertijd zeer intrigerende enscenering vormt de basis voor De kleine keizer is terug, de derde roman van Romain Puértolas (1975).

Gehuld in een skinny jeans, een T-shirt van Shakira en met een I Love Paris-rugzak paradeert Napoleon door...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic