De kruistocht

6

Artikelen 2

Bestsellerauteur Gianluigi Nuzzi, die unieke toegang heeft tot Paus Franciscus, schreef een onthutsend boek over de huidige wantoestanden op de hoogste niveaus binnen het Vaticaan.

Er woedt een oorlog binnen de Katholieke Kerk. Aan de ene kant staat paus Franciscus, die met zijn sobere levensstijl zijn sterke boodschap onderschrijft: één kerk voor iedereen, arm of rijk. Aan de andere kant is er de oude curie, met zijn eindeloze vetes en oude en nieuwe lobby's om bepaalde niet-zo-christelijke privileges te beschermen. Sommigen uit die oude garde zijn bereid alle middelen in te zetten om aan de macht te blijven. Als hij de strijd tegen corruptie, intimidatie en chantage verliest, zal paus Franciscus waarschijnlijk het veld ruimen, net als zijn voorganger.

Op basis van vertrouwelijke informatie - waaronder zeer geheime documenten uit het Vaticaan zelf - beschrijft Nuzzi op bijzonder meeslepende wijze hoe Franciscus schoon schip wil maken en wie daarbij zijn vijanden zijn. De kruistocht laat zien op welke manier Franciscus het Vaticaan probeert te hervormen om het voor eens en voor al te bevrijden van de overweldigende corruptie die de Katholieke Kerk vanouds lijkt aan te kleven.

De kruistocht is een verbijsterend boek dat iedere lezer zal choqueren. Het leest als een thriller, vol enerverende details over oplichterij en samenzweringen tegen het pausdom.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
20 februari 2016
Uitgeverij
Balans
ISBN
9789460031243 , 9789460031250


Artikelen over De kruistocht

Hebban Sterrenparade (6)
28 februari 2016
Hebban Sterrenparade (5)
21 februari 2016 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Vergaande knoeiboel in het Vaticaan

door Dick Van der Veen op 11-03-2016

Onderzoeksjournalist Gianluigi Nuzzi mocht een kijkje nemen in de keuken van het Vaticaan. Hij kreeg inzage in zeer vertrouwelijke documenten, zoals uitspraken van paus Franciscus in geheime vergaderingen. Deze ontwaart direct na zijn aantreden de verkwistende wijze waarop wordt omgesprongen met de vele miljoenen die voor de armen zijn bestemd. Voorganger Benedictus XVI was er niet blind voor...


Lezersrecensies (1)

De vuile was van het Vaticaan

door: Samuel Derous 1 like
ls je in het klooster wilt treden zijn er drie geloftes die je moet afleggen, ook wel raden genoemd (bij de Jezuïeten waartoe de huidige paus behoort zijn er trouws vier). Eén daarvan is de gelofte van armoede. Blijkbaar hebben ze daar bj de curie in Rome nog nooit van gehoord, er wordt namelijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic