De lessen

De lessen

5
Rank 2164 Gelezen 6 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0
De 38-jarige Eleonora is actrice. En ze is lerares in levenskunst. Ze leert jonge mensen hoe ze zich moeten kleden, hoe ze een gesprek voeren, hoe ze naar kunst moeten kijken, hoe ze muziek, elegantie, goed eten moeten waarderen. En ze laat ze zien dat het loont buiten de gebaande paden te denken en verder te kijken dan alleen naar de oppervlakte. Het contact met haar leerlingen wordt nooit al te persoonlijk, totdat ze de 18-jarige Chirù als leerling aanneemt. Chirù is een talentvolle conservatoriumstudent viool. Hij zuigt alles op wat Eleonora aan ervaring en kennis heeft, alles is nieuw voor hem. Door zijn onuitputtelijke energie herontdekt Eleonora op haar beurt hoe het ook alweer is om nieuwe emoties te voelen. Maar hun groeiende intimiteit leidt ook tot toenemende wederzijdse afhankelijkheid, en daardoor tot manipulatie en emotionele chantage. Om dat te doorbreken begint Eleonora een verhouding met een man van haar eigen leeftijd. Maar dat heeft consequenties die zij niet had kunnen voorzien.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
16 mei 2017
ISBN
9789028426948 , 9789028442528
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    Angèle van Baalen Hebban Recensent

'Je kan alleen groeien als iemand dromen over je koestert'

door Angèle van Baalen op 18-07-2017

“Chirú kwam bij me zoals drijfhout op het strand belandt, glad en kronkelig, afval dat een lange tocht over zee heeft overleefd”, en een halve bladzijde verder: “ik herkende Chirú aan de geur van verrotte dingen die vanuit zijn binnenste kwam, want dat was ook mijn geur.”

De beroemde (toneel-)actrice Eleonora heeft slechts twee zinnen nodig om haar vierde leerling te karakteriseren én zichzelf. De...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook