Advertentie
De madonna van de bergen

De madonna van de bergen

16
Rank 68 Gelezen 17 Aan het lezen 10 Wil ik lezen 58 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0
‘De madonna van de bergen’ van Elise Valmorbida is een meeslepende roman vol couleur locale over een vrouw en haar gezin op het Italiaanse platteland rond de Tweede Wereldoorlog. ‘De madonna van de bergen’ is een epische familiesaga voor de lezers van Elena Ferrante.

Maria Vittoria is vijfentwintig wanneer haar vader thuiskomt met de man die haar echtgenoot zal worden. Het is 1923, en Maria is blij dat ze kan trouwen en haar ouderlijk huis in een klein dorpje nabij Venetië kan verlaten, met zelfgeborduurd beddengoed en een Mariabeeldje. Ze krijgt vijf kinderen en werkt met haar man in hun eigen winkeltje. Maar haar leven blijkt minder overzichtelijk dan ze had verwacht: barre tijden breken aan in het bergdorp. Je moet voorzichtig zijn, omdat onder het fascisme de regels bijna dagelijks veranderen. Maria beschermt koste wat kost haar gezin tegen de gevaren van buitenaf.

Elise Valmorbida groeide op in Australië en woont tegenwoordig in Londen. Ze is ontwerper, schrijver en leraar. ‘De madonna van de bergen’ is haar eerste roman die in Nederlandse vertaling verschijnt.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
28 mei 2019
ISBN
9789026346217 , 9789026346224
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Feelgood Club / Nieuw in mei!
01 mei 2019 26 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (2)

A chi la vittoria? A Maria Vittoria?!

door: José R. 1 like
Mussolini en zijn fascistische regime, de nazi’s, partizanen. Hoe overleef je als eenvoudig, traditioneel gezin deze zware tijden? Het is aan Maria Vittoria om haar gezin door de gevaren te loodsen. Een vrouw van arme boeren komaf. Traditioneel en katholiek tot in al haar vezels. Maar met de...
ebook

Maria Vittoria, bela figura van de bergen

door: Mieke Scheveningen 4 reacties 1 like
“De hemel is vol vrouwen, Maria. Alleen heel bijzondere mannen kunnen daar komen.” Dit boek volgt het levensverhaal van Maria Vittoria. Een Italiaanse vrouw uit de jaren 1920, die laat uitgehuwelijkt wordt door haar vader. Vanwege de WO I was er geen geschikte, gezonde, hele man meer in haar...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook