De medische wetenschap van House

4

In De medische wetenschap van House geeft Andrew Holtz antwoord op de vraag hoeveel van de briljante oplossingen en vindingen uit de serie gebaseerd zijn op (medische) feiten en hoeveel verzonnen is. Holtz openbaart hoe de medische detectives werken - en hoe zij symptomen tot aan hun bron volgen om zo tot de juiste diagnose te komen.Holtz onderzoekt cases die in de diverse afleveringen van de serie aan de orde komen en geeft antwoorden op vragen als:Hoe kan een tiener die bij de geboorte is geadopteerd bijna sterven, omdat zijn biologische moeder geen vaccin toegediend kreeg tijden haar zwangerschap?
Hoe kan het vertrouwen van een man in zijn vrouw bepalen of een bepaalde radicale behandeling haar zal genezen of haar zal doden?
Hoe kan door een gemiste afspraak bij de oogarts een genetische aandoening aan het licht komen?
Hoe kunnen de artsen de juiste behandeling voor een zwangere vrouw bepalen wanneer de ene behandeling haar kan doden en een andere haar foetus kan laten afsterven?

Verschenen in
Genre
Business & Management
Vertaald door
K. Noe
Laatste editie
23 juni 2007
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789061129752

Lezersrecensies (1)

Recensie De medische wetenschap van House

door: Linda 1 like
Een leuk boekje voor de House fan. Het boek verteld het verschil tussen de werkelijkheid en wat er in de serie gebeurd.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic