De melancholie van het verzet

5

Gespot 3 Lijsten 1 Top25's 1

Midden in de winter zet een eigenaardig circus zijn tenten op in een kleine Hongaarse stad. De grootste attractie van het circus moet het opgevulde lichaam van de grootste walvis ter wereld zijn. Meteen doen de meest bizarre geruchten de ronde. De circusmensen zouden sinistere doelen nastreven, en de bange burgers klampen zich vast aan alles wat hun een beetje zekerheid kan bieden; van waarzeggerij tot astrologie, van vreemdelingenhaat tot allerlei vormen van totalitarisme.

In De melancholie van het verzet blinkt Krasznahorkai eens te meer uit in onvergetelijke personages: de kwaadaardige mevrouw Eszter, die de overname van het stadje voorbereidt, en haar slappe echtgenoot; en Valuska, de ongelukkige held van het boek, die met zijn hoofd in de wolken loopt en de enige zuivere en nobele ziel in de roman is – iets wat bij Krasznahorkai overigens geen aanbeveling is. Met grimmige vrolijkheid en pesterig plezier beschrijft Krasznahorkai het menselijk geklungel. 

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Az ellenállás melankóliája
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Mari Alföldy
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
20 september 2016
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426702 , 9789028442313

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Libris voor 17,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 17,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (2)

De nieuwe Clockwork Orange is er !

door: iBoek 1 like
Je moet tegen een volzinnetje kunnen om De Melancholie van het Verzet van Laszlo Krasznahorkai te smaken. Maar wat een sfeer! Eenmaal in het ritme van het boek, waarbij de zinnen als een waterval blijven klateren, bevind je je in een totaal eigen universum waarvan plaats en tijd lang een raadsel...

Fenomenaal en verpletterend proza, dat de lezer als een kolkende lavastroom overspoelt

door: Nico van der Sijde 5 reacties 3 likes
De Hongaar Laszlo Krasznahorkai is in Nederland wat minder bekend dan zijn geniale landgenoten Kertesz, Konrad, Nadas en Esterhazy. Maar in het Duitse en Angelsaksische taalgebied geldt hij al tijden als een fenomeen, zeker sinds hij de Man Booker International 2015 heeft gewonnen. Nu wordt hij ook...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic