De mens in thema's

, , ,

0

In dit boek wordt de menselijke levensloop thematisch behandeld. Naast aandacht voor de normale ontwikkeling van de omgeving is er ook aandacht voor de invloed van de omgeving op die ontwikkeling en het ontstaan van achterstandssituaties.
Belangrijke thema?s uit verschillende vakken rond de levensloop van de mens zijn in dit boek ge?ntegreerd. Naast onderwerpen uit de ontwikkelingspsychologie komen ook thema?s aan de orde zoals relaties, motieven om al dan niet voor kinderen te kiezen, oorzaken van werkloosheid, fascisme en discriminatie, de rol van scholen en klassenonderwijs, eenoudergezinnen, mensen met een verstandelijke beperking, grenzen van het leren, communicatie, seksualiteit en psychische stoornissen. Ook wordt aandacht besteed aan klassenverschillen en cultuurverschillen. Politiek, burgerschap en democratie komen uitgebreid aan de orde.
De mens in thema?s is geschreven voor mbo-studenten Pedagogisch Werk en Sociaal Maatschappelijk Werk en hbo-studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
356
Laatste editie
05 november 2015
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059316836 , 9789460943270

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 25,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 25,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €25,99 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic