De ontkoppeling

4

Stellar Plains, New Jersey. De nieuwe dramadocent Fran Heller kiest als schooltoneelstuk de Griekse komedie Lysistrata, waarin vrouwen besluiten niet meer met hun mannen naar bed te gaan. Ondertussen voelen de vrouwen van Stellar Plains ook letterlijk een koude windvlaag. Een voor een keren ze zich af van hun mannen en vriendjes om redenen die ze zelf niet begrijpen. Niemand is immuun, ook niet het populaire docentenkoppel Dory en Robby Lang of de beeldschone schoolpsychologe Leanne Bannerjee. De vrouwen zijn bezorgd, de mannen raken gefrustreerd. De avond van de opvoering vormt tevens de climax van de strijd tussen de seksen...

De ontkoppeling is een tedere roman over liefde en intieme relaties. Terwijl de geliefden uit Stellar Plains worden gedwongen nieuwe omgangsvormen te vinden, belandt de lezer in een confronterende zoektocht naar manieren om liefde een kans te geven. Prachtig en meeslepend.

Over De interessanten:

'Wolitzer confronteert en troost met milde ironie' - de Volkskrant

'Sterk in de dialogen, Wolitzer excelleert in romantechnisch sterke wendingen' - NRC Handelsblad

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
16 februari 2015
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401603157 , 9789401603164
Advertentie

Hebban recensie

Lysistrata en de afkeer van intimiteit

door Maritza Dubravac op 23-07-2015

Wat gebeurt er als vrouwen van de ene op de andere dag niet meer intiem willen (en kunnen) zijn met hun geliefden? Deze vraag wordt uiteengezet in De ontkoppeling, een roman van de Amerikaanse schrijfster Meg Wolitzer, die onder andere De Interessanten en de Young Adult roman Belzhar op haar naam heeft staan.

Het verhaal focust zich voornamelijk op Robby en Dory Lang, een echtpaar van begin...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic