De opkomst en ondergang van grootmachten

8

Een weergaloze nieuwe roman van New York Times-bestsellerauteur Tom Rachman

Tooly Zylberberg is dol op thee, lange wandelingen in de heuvels van Wales en haar verlieslijdende tweedehands boekhandel, World’s End. Niemand weet dat ze bovendien hoeder is van een aantal geheimen uit haar verleden die ze zelf liever niet onder ogen ziet. Wanneer Tooly wordt gesommeerd aan het ziekbed van een verzwakte oude man die haar vader beweert te zijn, gaat ze op zoek naar de antwoorden die ze al zo lang probeert te omzeilen. 

De opkomst en ondergang van grootmachten is een ingenieuze literaire puzzeltocht die drie decennia en diverse continenten omspant en die voert langs alle excentrieke personages die hebben bijgedragen aan de opvoeding van Tooly Zylberberg.

Tom Rachman (1974) werd geboren in Londen maar groeide op in Vancouver. Hij studeerde filmwetenschap en behaalde een master journalistiek. Hij werkte als redacteur en verslaggever in o.a. New York, India, Sri Lanka, Rome en Parijs. In 2010 verscheen zijn veelgeprezen eerste roman, De onvolmaakten. 
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
12 juni 2014
Uitgeverij
Agathon
ISBN
9789029090223 , 9789402302196 , 9789000331529 , 9789000331444

Lezersrecensies (2)

Lijnenspel

door: theonlymrsjo 1 like
Wat een bijzondere roman is dit. Het kostte mij wel wat moeite om in het verhaal te komen, maar dan ontvouwt zich een bizar netwerk van verhaallijnen die elkaar kruisen en weer uit elkaar lopen. Mijn complete leeservaring is te vinden op mijn boekblog dobbinga.wordpress.com, via deze link.

Kom er niet doorheen, ligt wellicht aan mezelf

door: Bert van Brakel 1 like
Het zal ongetwijfeld aan mezelf liggen, maar ik ben aangekomen op bladzijde 333 en ik leg het boek terzijde en stop met lezen, terwijl ik nog maar ruim 100 pagina's heb te gaan. Ik ben een beetje de draad kwijt, en dat komt voornamelijk dat dit boek zich afspeelt in 3 verschillende jaren, te weten...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic