De oude man en de terugkeer

0

De Terugkeer is het derde boek uit de succesvolle serie waarin we de Oude Man ontmoeten. Hij laat zien wat praktische spiritualiteit is en doet.

Janet en Bob zijn getrouwd en hebben twee kinderen. Er gebeurt een ramp. Ze kunnen het niet verwerken. Ze voelen zich schuldig en machteloos. De Oude Man luistert naar hen en helpt de situatie vanuit vertrouwen betekenis te geven.

Het verhaal volgt de levens van Janet en Bob, maar ook van de zoon. Langzamerhand leren we begrijpen wat de Oude Man bedoelt wanneer hij zegt: "Oordeel niet. Doe even niets."
"Maar dat kan ik niet. Ik moet iets doen," zegt Bob.
"je weet niet wat de ander meemaakt. Wacht totdat je de betekenis kent die de ander geeft."

De Oude Man weet dat wat je zelf denkt en doet, gevolgen heeft voor de situatie en de andere betrokkenen. Dat is in theorie mooi maar wat doe je als het je kinderen betreft of je levenspartner. Dit komt zo dichtbij. Samen met de Oude Man ontdekken we welk houvast ons voortdurend wordt aangeboden. janet en Bob krijgen hier vertrouwen in. Wij leren samen met hen dat vertrouwen altijd gerechtvaardigd is. De Oude Man zegt:
"Vertrouw. De hulp is er al. Door te vertrouwen zie je het."
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Laatste editie
15 juni 2009
Uitgeverij
Beyond Publishing
ISBN
9789460002168
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic