De papiermaker van de Amazone

10

Meeslepende roman uit Latijns-Amerika over een excentrieke familie in de jungle
Don Victor Sobrevilla, een excentrieke ingenieur, heeft er altijd van gedroomd een papierfabriek o te zetten in het hart van de peruaanse jungle, en na jaren hard werken iszijn droom uitgekomen. Hij woont met zijn vrouw en kinderen op de hacienda Floralinda, midden in het regenwoud, en de zaken gaan voorspoedig.
Op een dag echter begint de hond vreemd te kuchen, kleurt een inheems jongetje blauw, en orden de bewoners van Floralinda getroffen door een mysterius virus: donVictor wordt overweldigd door herinneringen ann erotische uitspattingen in zijn verleden; zijn fatsoenlijke echtgenote doña Mariana onthult de schokkende waarheid omtrent haar afkomst; de drie Sobrevilla-kinderen zetten hun liefdesleven op zijn kop; en zelfs de priester kan de schijn van deugd-zaamheid niet langer ophouden. De waarheid is al seen plaag over de Sobrevilla’s neergedaald, en dat is het begin van een openhartig en vooral verrassend tijdperk.
De papiermaker van de Amazone is een originele en keurrijke roman over de betoverende wereld van de familie Sobrevilla, die zich staande probeert de houden te midden van natuur-krachten, corruptie en de nietsontziende waarheid.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
J. Dekker
Laatste editie
01 juli 2009
Uitgeverij
Artemis & Co
ISBN
9789047200079 , 9789047201137
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Viel mij heel erg tegen

door: An80 1 like
Ik had dit boek jaren geleden gekocht omdat ik er veel goeds over had gelezen. Over het algemeen hou ik wel van 'vreemde' boeken. Maar dit boek vond ik echt niet leuk. Had er geen plezier in om te lezen, langdradig, te veel personages, geen plot. Blij dat het uit is en spijt dat ik het destijds heb...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic