De publieke zaak

0

De maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Om hier adequaat op te kunnen reageren zal iedereen van burger tot politicus, van journalist tot wetenschapper voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden hoe onze toekomstige samenleving eruit zou kunnen zien en welke rol hij daarin moet spelen. Deze essaybundel is een brede waaier van ideeën over een ommezwaai in de Nederlandse maatschappij. Het zijn ideeën van toonaangevende mensen over de kernvragen die het publieke debat zouden moeten beheersen en vragen als:

- Hoe maatschappelijk betrokken is de burger?
- Hoe selectief en effectief is de overheid?
- Moeten wetenschap en onderwijs vrijer worden?
- Durven bedrijven maatschappelijk actief te worden?
- Nemen de media hun verantwoordelijkheid?
- En wat betekent dit voor de maatschappij in haar
geheel?

Met bijdragen van grote namen uit de politiek, media, wetenschap en het bedrijfsleven. Onder anderen: Frank Ankersmit, Vincent Icke, Margalith Kleijwegt, Uri Rosenthal, Paul Rutten, Bernard Wientjes, Jos de Beus, Wiet Bruijn, Steven van Eijck, Ben Knapen, Fokke Obbema, Mabel van Oranje, Marian Oudeman, Paul Schnabel, Willem Stevens en Steven de Waal.'

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
238
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Business Contact
ISBN
9789047002451
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic