De reis naar Hedonië

,

0

In 1903 verscheen bij uitgevers S.L. van Looy en F. Bohn de roman van een zekere ‘Ria Gelmi’. In 2015 bewerkt door Wim Teunissen.

Hoofdpersoon van deze roman is een pas getrouwde jonge Fransman die onderweg naar Zuid-Afrika ternauwernood een scheepsramp overleeft. In een reddingsbootje weet hij te overleven, samen met de jonge jongen Paul. Ze komen bij een lagune: ‘Ineens opent zich midden in die groenachtige bekleding een doortocht, die bij hoog water helemaal onder moest zijn.’ Ze wagen zich uiteraard naar binnen en komen dan terecht in een idyllisch ‘droomland’, waar ze geestdriftig worden ontvangen door de vrijwel naakte bewoners. Ze blijken te zijn beland in ‘Hedonië’, een geheim idyllisch rijk, dat in de klassieke oudheid was gesticht door enkele idealistische Grieken.
De Fransman en zijn jonge vriend kijken hun ogen uit. Ze zijn beland in een paradijselijke heilstaat waarin iedereen zijn leven leidt zoals het hem of haar goeddunkt. Aan niets is gebrek en de Hedoniërs doen hun naam eer aan door te streven naar zoveel mogelijk zinnelijke genietingen. De Europeanen zijn geschokt door het feit dat de meeste Hedoniërs naakt rondlopen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
175
Laatste editie
19 januari 2016
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402132557 , 9789402144628
Bestel dit ebook vanaf  €3,93 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic