De route van de smaak

1

B
elgië bierland in kaart brengen in één enkele serie: het was onbegonnen werk. Ons land telt immers meer dan 120 brouwerijen, die elk hun eigen verhaal en elk hun eigen smaken hebben. In Tournée Générale 2 pikken muzikant en duivel-doet-al jean blaute en oer-veejay ray cokes daarom met plezier de draad van de eerste reeks weer op. Ze duiken opnieuw onder in de Belgische bierwereld om verhalen van brouwers, kwekers en telers te sprokkelen en de verborgen pareltjes in de Belgische bierkroon te ontdekken.

De rode draad is deze keer: smaak. Jean en Ray bezoeken verschillende chef-koks en laten zich de heerlijkste biermaaltijden voorschotelen. Ze gaan op zoek naar bekende en onbekende smaken en combinaties. Wist je bijvoorbeeld dat bier en whisky een uitstekend duo vormen? En dat bier en kaas soms beter samengaan dan wijn en kaas? En op het einde van de rit brouwen de twee bon vivants, met de kennis die ze vergaard hebben, opnieuw hun eigen bier.

tournée générale 2 gaat verder waar de eerste reeks geëindigd is. Omdat de eerste reeks nog maar het topje van de bierberg liet zien. Omdat er nog zo veel te vertellen was.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
207
Laatste editie
24 maart 2011
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461310392
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic