Het drievoudig verbond

11

De twee machtigste families van Engeland staan lijnrecht tegenover elkaar

1454: koning Henry VI leeft in ballingschap op kasteel Windsor en hij is al meer dan een jaar geveld door ziekte. Richard, de hertog van York, maakt misbruik van de situatie en probeert zijn invloed in het koninkrijk te vergroten. Met de graven van Salisbury en Warwick vormt hij een formidabele drie-eenheid. Samen strijden ze tegen eenieder die het waagt op te komen voor koning Henry en zijn vrouw, koningin Marguerite van Anjou.

Als de koning echter onverwacht beter wordt en zijn troon opeist, barst er een machtsstrijd los. Deze strijd, tussen de huizen Lancaster en York, leidt onvermijdelijk tot een oorlog die Engeland zal verscheuren...

Conn Iggulden is een van de succesvolste schrijvers van historische fictie. De Rozenoorlogen, de oorlog tussen de huizen York en Lancaster, vormden eveneens de inspiratie voor de serie Game of Thrones. Iggulden woont in Hertfordshire met zijn vrouw en kinderen.

'Meesterlijk geplot en verteld.' The Times

Het drievoudig verbond is het tweede deel van de fenomenale serie De Rozenoorlogen, waarin twee families Engeland in een gruwelijke burgeroorlog doen belanden die dertig jaar zal duren. Een sensationele, niet te missen serie voor de liefhebbers van Game of Thrones en opwindende, historische verhalen.

Verschenen in
Serie
De Rozenoorlogen (2)
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
512
Laatste editie
12 april 2016
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024566853 , 9789024566860 , 9789021018089
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Man tegen man, vrouw tegen vrouw

door: veravb 1 like
koning Henry VI is een zwakke koning, zowel in gezondheid als in daadkracht. Zijn vrouw, koningin Marguerite is veel sterker, heeft inzicht en kan een leger samenstellen. De koning is in ballingschap genomen en heeft eigenlijk de macht niet meer. Marguerite is met haar jonge zoon Eduard gevlucht...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic