Advertentie
De schoonmaker

De schoonmaker

14
Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Evert voelt zich gevangen in zijn eigen leven. Thuis heeft hij niet veel in te brengen en op kantoor schiet hij tekort. Dan gebeurt er iets vreemds op zijn werk: hij krijgt ongevraagd anonieme adviezen over zijn beleidsstukken en verslagen toegespeeld. Probeert iemand zijn carrière nieuw leven in te blazen of is er meer aan de hand? Evert heeft het vermoeden dat de schoonmaker hierachter zit – dat is immers de enige die ’s avonds toegang heeft tot zijn kantoor. Hij besluit de kennis en kunde van de schoonmaker in te zetten bij zijn volgende carrièrestap. De onvoorziene gevolgen van Everts beslissing zijn zowel hilarisch als tragisch.

Behalve een verhaal over Evert, die balanceert op de dunne scheidslijn tussen maatschappelijk falen en succes, is De schoonmaker bovenal een roman over liefde, eenzaamheid, angst en vrijheid.

Judy Westerveld (1967) studeerde o.a. taal- en literatuurwetenschap. Ze woont in Zwolle, waar ze haar tijd verdeelt tussen het schrijven van verhalen en romans en haar werk bij Ambulancezorg Nederland. De schoonmaker is Westervelds debuutroman.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Sijthoff
Laatste editie
01 november 2009
ISBN
9789021803333 , 9789021804224
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (2)

onderhoudend en spannend

door: Iris Boter 1 like
Met veel plezier gelezen. Hoe een wat sukkelige man de kans van zijn leven denkt te krijgen. Ik vond het geestig, spannend en had met hem te doen. Met name na de eerste helft leest het als een trein en was ik erg benieuwd hoe het af zou lopen.

Recensie De schoonmaker

door: Marjolein 1 like
Ik had De Schoonmaker gewonnen en dat is ook de reden dat ik het heb gelezen. Hoogstwaarschijnlijk had ik het laten staan als ik het in een boekhandel zou zijn tegengekomen. Ik lees niet zoveel romans en kan daarom niet zo goed beoordelen of het wel of niet een goed boek is. Het verhaal gaat over...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook