De solipsist

7

Vier jonge vrouwen: Nena, Lori, Maya en Tamara. Eén om mee te spelen, één om van te houden, één om in een hok achter tralies te plaatsen, één om mee naar de sterren te kijken.

Een internationale beursgoeroe: Robbert Barrydale, de 873ste rijkste man ter wereld. Draagt een Pamper. Stichter van de Heilige Kerk van het Zinloze Zijn. Heeft maar één slogan: geld moet rollen.

Zijn leerling-tovenaar: Egon Egoyan. Gekwetst, verdoemd, opstandig, vertwijfeld. Hij wil álles en hij wil het nú.

Een psychopathische pervert: Johnny Choco. Specialist in de kleine misdaad. En, soms, de grote. Speedfreak. Revolverheld. Gediplomeerd seksist. Specialist in virtual reality. Haat de naam 'Choco'.

En over dat alles kunstig door de schrijver gedrapeerd: het solipsisme. Een aloude, verbijsterende maar nooit weerlegde
filosofische theorie die stelt: Er is maar één bewustzijn, het mijne. Alleen ik besta. De rest, de anderen, de wereld, zijn niet meer dan hersenspinsels van mijn scheppende brein.

Bob Dylan, Procol Harum en Johann Sebastian zorgen voor de huiveringwekkende soundtrack.Op dit briljante schorem laat de uit z'n politiek correcte ketens gebroken schrijver Hendrix zijn duivels los. Het resultaat is een filosofisch-erotische thriller die je in één nacht uitleest. Een disruptieve roman die je knock-out en ontregeld achterlaat.

Hendrix (1947) over zijn alter ego, Humo-journalist Wilfried Hendrickx: 'He sucks. Het is een schande dat deze pipo dezelfde kop heeft als ik. Ik zou met die loser geen pint willen drinken.' Wilfried Hendrickx over zijn solipsistische afsplitsing: 'Ik kon hem niet in bedwang houden. De schoft bezit geen enkele moraliteit. Ik heb mij beperkt tot het verbeteren van de drukproef.'

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/hendrix-de-solipsist
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
22 augustus 2016
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089244666 , 9789089244673

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,99 Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Geniaal

door: Jan Stevens 1 like
Meestal neem ik de thrillers voor mijn rekening maar eens van spijs veranderen doet goed. Ik was dan ook benieuwd naar “De solipsist,” het mocht terug even iets anders zijn alhoewel je hier zonder blikken of blozen ook gerust mag spreken van een thriller. Ik zat gedurende heel het boek op de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic