De spookonderzeeër

3

Diep verscholen onder een dikke ijslaag die de Noordpool bedekt ligt de Amerikaanse atoomonderzeeër U.S.S. Amundsen. De kapitein heeft opdracht gekregen in de Russische wateren door te dringen om een ultrageheime opdracht uit te voeren.
De U.S.S. Amundsen is uitgerust met hypermoderne nucleaire wapens, maar zelfs de bemanning weet niet welk een gruwelijke lading ze verder nog met zich meevoert. Langzaam zoekt de duikboot zich een weg onder de onafzienbare ijsvlakten.

Eindelijk geeft het hoofdkwartier bevel:
'Amundsen: wegens internationale spanningen wordt patrouilletijd met veertien dagen verlengd. Satellietfoto's tonen onvoorzien grote ijsplateaus boven u. Wees op uw hoede voor Sovjet-ijsbrekers en -kruisers. Vervolg langzaam uw weg, maar betracht de grootste voorzichtigheid...'

Maar de bemanning zal veel meer nodig blijken te hebben dan voorzichtigheid wil zij een kans maken de ijskoude hel onder water te overleven. Het ijs dreigt alle vluchtwegen af te sluiten, langzaam de onderzeeër veranderend in een metalen doodskist.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Ghost sub
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 januari 1982
Uitgeverij
PUBLIBOEK
ISBN
9789065130648

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic