De troost van eten

11

Artikelen 2 Lijsten 1

Het eerste wat Petra Possel (1963) deed toen ze op kamers ging, was volkorenbrood halen bij de warme bakker. En beenham, roomboter en rode wijn. Ze wilde voorgoed afrekenen met Blue Band, boterhamworst, huishoudjam, limonadesiroop en het dorpse leven op het platteland.
In deze bundel schrijft ze over de troost en vreugde van kippensoep in tijden van geboorte en dood, de poes van Johannes van Dam die door haar tuin loopt, de poeha van sterrenrestaurants en de aanstellerij van quinoa-hipsters.
Net als in haar succesvolle debuut Vrouw in de rouw neemt ze ook zichzelf op de hak met verhalen over haar `omgekeerde anorexia , haar mislukte garnalenkroketten, haar gebrek aan groene vingers en haar algehele onhandigheid. Om uiteindelijk na dertig jaar stadse fratsen het buitenleven de liefde te verklaren.
De troost van eten is voor iedereen die van lekker eten houdt, en bovenal van het leven zelf.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Culinair , Korte verhalen
Laatste editie
25 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057597190 , 9789057597312


Artikelen over De troost van eten

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Een boekje om steeds te herlezen

De titel van het boek laat niets te raden over. De Troost van het Eten. Over eten dat vreugde en troost biedt en het leven zoveel aangenamer maakt. Na lezing van het eerste stukje “Entree” wist ik het al, Petra Possel is een vrouw naar mijn hart. Bij meer dan één verhaal had ik het gevoel: “zie je wel, ik ben niet gek. Petra heeft het ook.” Van het positieve zelfbeeld tot aan de voorkeur voor...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic