De vallei

8

Artikelen 1

Er waren vele valleien in de bergen van Afghanistan, meestal rauwe plekken waar mensen een rauwe dood stierven. Er was echter maar één Vallei. Luitenant Black wist geen naam, maar hij wist van het bestaan. Deze was het verst weg, het ruigst, het ergst, vrijwel onmogelijk te bereiken. De berichten die eruit terugkwamen, waren nauwelijks te verifiëren. De Vallei werd omhuld met mythes en geruchten. 

Als luitenant Black vanwege een incident naar de Vallei wordt gestuurd, treft hij daar een overspannen peloton aan, dat al maanden strijdt voor een onverdedigbaar stuk land. Hij moet op zoek naar de vele duistere geheimen die de Vallei herbergt.

Verschenen in
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
15 mei 2015
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024567331 , 9789024567348


Artikelen over De vallei

Over de waanzin van oorlog
19 december 2014
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Geïsoleerde legerleven in een vijandig land

door Anne Terwisscha op 30-06-2015

Luitenant Black is gelegerd in Afghanistan. Hij heeft een baantje bij de administratie en wordt door de meesten met de nek aangekeken. Binnen het leger bestaat de procedure dat als er een incident gemeld wordt, een willekeurig gekozen legerfunctionaris van een ander bataljon dit gaat onderzoeken. In een vooruitgeschoven post van het leger elders in Afghanistan is een schietincident gemeld en...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic