De verborgen tombe

2

De Nederlandse egyptoloog Huub Pragt neemt ons mee naar het Oude Egypte rond het jaar 1000 voor Christus. Het koningschap had in die tijd sterk aan aanzien ingeboet. In Thebe in het zuiden regeerden de hogepriesters van Amon. Sommigen van hen voelden zich zelfs zo sterk dat ze zichzelf tot farao uitriepen, terwijl er in het noorden al een farao regeerde! De hogepriester Pinodjem en zijn zonen begonnen in deze tijd aan een ambitieus project. Om de grafrovers in het Dal der Koningen voor te zijn, besloten ze de mummies van alle grote farao?s uit het verleden uit hun graven te halen. Ze zetten de mummies veilig bij in geheime cachettes, waarvan bijna niemand de ligging kende. De kostbare grafuitrustingen van deze farao?s werden elders verstopt. Op deze manier vergaarde de familie van Pinodjem een enorm fortuin. Wat is daarmee gebeurd?

Kevin Savernake is een jonge egyptoloog uit Oxford. Samen met zijn vriend Marc Spencer en zijn Franse collega Isabelle Montet gaat hij op zoek naar het graf van een van de zonen van Pinodjem, de generaal en hogepriester van Amon Mencheperra. Misschien dat daar het antwoord ligt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
15 december 2015
Uitgeverij
Pragt
ISBN
9789081047425
Advertentie

Hebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

Een stortvloed aan informatie

door Jean-Paul Colin op 07-04-2009

Kennis is macht. Debuterend auteur Huub Pragt zal deze stelregel met een glimlach aanhoren. Pragt is bij uitstek een specialist. Na zijn studie Egyptologie in Leiden was hij tien jaar verbonden aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Momenteel geeft hij cursussen en lezingen, maar ook rondleidingen staan veelvuldig op zijn programma. Vooral dit laatste zet de toon in zijn debuut De verborgen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic