De verdronkene

61

Top25's 4

Zaterdag 31 januari 1953. Lidy reist van Amsterdam naar Zierikzee in het rustige besef dat Armanda op haar tweejarig kind zal passen en de avond zal doorbrengen met haar man. Ze belandt in de stormvloed die Zuidwest Nederland van de kaart veegt. In een samenloop van ongehoord kwade meteorologische omstandigheden zal de drieëntwintigjarige Lidy nog maar één weekend leven, versneld, op volle kracht, temidden van mensen met wie zij voor de rest van dat leven meer verbonden is dan met haar geliefden thuis. Armanda, intussen, zet haar dagen tot op hoge leeftijd voort. Het lot, door haarzelf gemanipuleerd, wijst haar het niet geleefde leven van haar zuster toe.

De verdronkene vertelt met veel aandacht voor de exacte, maar noodlottige feiten over een van de grootste natuurrampen die Nederland ooit trof. De roman is tegelijk een duister en sereen spel van twee levenskronieken die, ruimte en tijd volledig negerend, tot de laatste seconde tragisch verbonden zijn.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
24 november 2011
Uitgeverij
Contact
ISBN
9789025425425 , 9789025427481 , 9789025428549 , 9789025464011 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Hoog water in Zeeland.

door: Dirk 1 like
In februari 1953 treft Zuid-west Nederland de grootste ramp aller tijden. Een stormvloed raast over het land en vernietigd een complete streek met honderden slachtoffers. In dit waargebeurde scenario verweeft de schrijfster een verhaal. Twee zussen spelen hierin de hoofdrol, Lydi en Armanda....

Recensie De verdronkene

door: Dolf Patijn 1 like
Een mooi geschreven roman. Zeer de moeite waard, al vond ik de schilder en het meisje mooier. Dat is echter een heel ander boek. Zie voor de rest van mijn recencie mijn blogsel 114.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic