De verzamelaar van verloren goed

8

Liefde, historie & avontuur

1845. Een rijke herenclub huurt voor een weddenschap de jonge onderzoeker Eliot Saxby in om te bewijzen dat de reuzenalk werkelijk is uitgestorven. Saxby scheept daartoe in op het zeilschip van kapitein Sykes en de eigenaardige first mate French naar de Noordelijke IJszee. Er zijn nog twee bijzondere passagiers aan boord: de aan laudanum verslaafde Bletchley en diens melancholieke en ziekelijke nichtje Clara. Al snel raakt Saxby in de ban van Clara, die hij meent te kennen, maar zij ontkent elke relatie. Verborgen agenda's van de onbetrouwbare bemanning en andere geheimzinnige passagiers doorkruisen de spannende zoektocht naar de overblijfselen van de alk. Saxby realiseert zich dat het aannemen van de opdracht een grote fout was, maar dat ontsnappen onmogelijk is.

'Page schrijft met veel gevoel en kennis van zaken. Hij heeft een po?tische, trefzekere hand - schitterende, indrukwekkende beleving van de natuur.', The
Guardian

'Een meeslepende roman die het noordpoolgebied in sterke beelden oproept.', The Glasgow Herald
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jan Fastenau
Laatste editie
25 oktober 2013
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046815175 , 9789046815182

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic