De vijfde dag

2

Voor de eenentwintigjarige Sylvia is viskwekerij De vijfde dag haar leven. In de nieuwe schone polder bij Lelystad schitteren de vissen in de kweekbakken. Het is na de oorlog. Nederland is in opbouw. Mannen gaan weer vissen maar de visstand is laag. De kwekerij van haar vader is een schot in de roos. Maar dan worden de Oostvaardersplassen tot natuurgebied verklaard en strijken er de eerste aalscholvers neer. Niemand kan voorspellen hoe de strijd tegen de beschermde vogels beslecht zal worden. Frank Noë kruipt in de huid van Sylvia om het verhaal van de kwekerij te vertellen. In zijn heldere, rake taal laat hij je de zilte wind voelen, het gekrijs van de vogels horen en sleept hij je mee in Sylvias genadeloze strijd tegen de natuur.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
28 april 2016
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818664 , 9789046818671

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €11,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Mooie beklemmende roman over de strijd tussen mens en natuur

door Istvan Kops op 20-06-2016

"God liet het water wemelen van levende wezens, en boven de aarde liet hij vogels vliegen. En God zegende hen, opdat de vogels en de vissen talrijk zouden worden."

Bovenstaand citaat komt uit het scheppingsverhaal uit de Bijbel (Genesis). Hierin wordt beschreven hoe God in zeven dagen de wereld creëerde. De vijfde dag was de dag waarop God de vissen en de vogels schiep. Het is overduidelijk dat ...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic