De waterboot

4

De waterboot van Remmelt Mastebroek is een verfrissende roman die de taboes rond lichamelijke intimiteit doorbreekt.
Sil en Gabriëlle hebben in alle opzichten een goed huwelijk totdat hun dochter Lieke onverwacht overlijdt. Gabriëlle zoekt geestelijk contact met Sil maar houdt hem lichamelijk op afstand. Voor Sil is seksualiteit de manier is om troost te vinden bij zijn vrouw. Nu hij zijn dochter heeft verloren en door zijn vrouw afgewezen wordt, vereenzaamt hij en verliest hij de wil om te leven. Hij besluit naar het eiland Patmos te reizen. Al snel raakt hij gecharmeerd van de hartelijkheid en de gastvrijheid van het eiland. Maar die vriendelijkheid slaat om in vijandigheid als vanwege een storm de waterboot het eiland niet kan bereiken. Voor Sils ogen breekt op Patmos, niet zelfvoorzienend in drinkwater, grote paniek uit, waardoor dit eens zo vrome eiland al snel verandert in een hel.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
12 november 2013
Uitgeverij
Kok
ISBN
9789043522373 , 9789043522380

Lezersrecensies (1)

Christelijke roman

door: jolie 1 like
Een christelijke roman, wat ik niet had verwacht. Het zit goed in elkaar, heb er te lang over gedaan omdat ik 2 weken in Nederland niets heb gelezen.
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic