De wreedheid

11

Artikelen 2

In een warme voorjaarsnacht loopt een vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als een paar uur later levenloos bij een parkeergarage wordt gevonden, komt aan het licht wie ze is: Clara Salvermini, de oudste dochter van de invloedrijkste aannemer ter plaatse, die zichzelf wijsmaakt dat hij alles voor zijn kinderen doet maar uiteindelijk alles en iedereen kapotmaakt.

Alle betrokkenen zeggen dat het zelfmoord is, maar klopt dat wel? Wat had Clara te maken met de zaken van haar vader? En kan haar band met haar broertje en zusje - met name met Michele, de schuwe, labiele, opstandige halfbroer - bij haar dood een beslissende rol hebben gespeeld?

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
25 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023494454 , 9789023495451


Artikelen over De wreedheid

Hebban Sterrenparade (14)
24 april 2016 1 like
Hebban Sterrenparade (12)
10 april 2016 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Moeilijk boek

door: camille jacobs 1 like
Het zal waarschijnlijk aan mij liggen. Maar dit is een moeilijk boek.De verhaallijnen en tijden lopen door mekaar. Er worden zoveel nieuwe ingewikkelde woorden gebruikt. Ik ga het toch maar houden met een spannend boek. Met een verhaal met wat spanning en verrassing. Dit boek ,de wreedheid ,is een...

In de verte

door: Elbert Grift 1 like
Clara is het buitenbeentje van een stinkrijke familie in Bari: als zij zelfmoord pleegt heeft dat zijn weerslag op het gezin, afzonderlijk wordt er vanuit verschillende oogpunten van de hoofdpersonen dit drama beschreven. In de verte, zo luidt de kop van deze recensie, zo omschrijf ik dit boek,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic