De zusjes Boleyn

75

Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 1 Top25's 4

Het hart van de veertienjarige Mary Boleyn slaat op hol als ze Hendrik VIII voor het eerst ontmoet. Maar al gauw blijkt dat Mary slechts een pion is in de spijkerharde ambities van haar ouders. Als Hendriks aandacht verslapt, wordt de jonge hofdame geacht haar kennis door te geven aan haar zusje en rivale Anne. En met succes, want Anne wordt onweerstaanbaar voor Hendrik. Mary moet met lede ogen toezien hoe haar meedogenloze zus alles in het werk stelt om de nieuwe echtgenote van de koning te worden. Maar één man aan het hof heeft de moed om Hendriks macht te trotseren en Mary vrijheid en geluk te bieden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Mireille Vroege
Laatste editie
07 oktober 2011
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022548486 , 9789022551738 , 9789460920165 , 9789460929823


Artikelen over De zusjes Boleyn

  Meer artikelen


Door lezers

  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (6)

Hebbantip januari 2019 #HRC2019

door: Ingrid Verschelling 1 like
Met de Hebbantipper heb ik drie boeken opgegeven: Pilaren van de aarde van Ken Follett, De leeuw van Vlaanderen van Hendrik Conscience en De zeven zussen van Lucinda Riley. Dit was het antwoord van Marvin O.: De mensen die het moeilijkst te tippen zijn, zijn volgens mij: (ex-)recensenten en lezers...

het lezen waard

door: Mechteld 1 like
Opnieuw een geweldig boek van Philippa Gregory! Knap hoe ze dezelfde periodes telkens vanuit een ander perspectief weer spannend en vernieuwend weet te brengen.

Wauw

door: Roos 1 like
Nog een van mijn all-time favoriete boeken everrrrr. Ik heb dit boek zo vaak gelezen, mijn eigen versie is ondertussen behoorlijk versleten. En Philippa Gregory is een van mijn favoriete schrijfsters op het gebied van historische romans. Ze is erg goed in waarheden mengen met fictie. Mijn liefde...

De zusjes Boleyn

door: Teaber 1 like
Wat een heerlijk boek. Waande me aan het hof in de zestiende eeuw. Het boeide me wederom van het begin tot het einde. Nu voor de tweede keer gelezen en de derde keer gaat zeker nog komen.

Recensie De zusjes Boleyn

door: jcdlwvr 1 like
Genoten heb ik van dit boek! De zusjes Boleyn zijn elkaars rivalen in elk opzicht en toch kunnen zij niet zonder elkaar. Fijn geschreven boek over het leven aan het Engelse hof toen Hendrik VIII koning was. Vol met intriges, het is net een soap. Een plaatsje in mijn top 10 verdiend.

Recensie De zusjes Boleyn

door: Shehera 1 like
Mooi uitgewekte sfeer en karakters aan het Engelse Tudor hof. Natuurlijk veel beter dan de film. Het hof dat geregeert wordt door Koning Henri VIII en vele machtige mannen waarbij vrouwen ingezet worden als schaakstukken komt in al zijn weelderigheid en verstikking tot leven.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic