Democratie

,

3

Spots 2

Het jaar 490 voor Christus. Athene is in oorlog met de Perzische koning Darius I. Aan de vooravond van de slag bij Marathon vertelt de jonge soldaat Leander aan de hand van zijn eigen leven over de recente geschiedenis van Athene. Hoe langer hij spreekt, hoe meer soldaten het verhaal willen horen. Ze luisteren ademloos hoe Leander als zoon van een welvarende, politiek geëngageerde olijvenkweker betrokken raakt bij de val van de tirannen Hippias en Hipparchos, hoe hij als schatkamerbewaarder de geheimen van het orakel van Delphi ontrafelt en hoe de burgers van Athene na jaren van onderdrukking door koningen en tirannen eindelijk het heft in eigen handen nemen.

Verschenen in
Genre
Stripboeken
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
12 maart 2016
Uitgeverij
Overamstel Uitgevers
ISBN
9789048831562


Door lezers

Prowisorio Leest / Ik weet het niet. Echt niet.
10 juni 2016 29 reacties
Prowisorio Leest / Rampreis Rotterdam
28 mei 2016
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Democraten met een klein kantje

door Koen Driessens op 23-03-2016

Grieken zijn misschien niet zo geslaagd in het beheer van overheidsfinanciën of de opvang van vluchtelingenmassa’s, maar ze hebben wel de democratie uitgevonden. Maar ook dat ging niet zonder moeite en bloedvergieten, zo leert de historische striproman Democratie.

Strips uit Griekenland zijn sowieso een rariteit. Des te opmerkelijker was dus in 2009 de Nederlandse uitgave (de eerste na het Grieks)...


Lezersrecensies (1)

Dun

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Vergeleken met Logicomix is Democratie een stuk minder interessant. De vergelijking ligt, ondanks dat het onderwerp zeer afwijkt, voor de hand omdat Alecos Papadatos en Annie Di Donna (die niet genoemd staat, maar wel degelijk samen met Papadatos verantwoordelijk is voor de tekeningen) beiden ook...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic