Dis

20

Spots 2

Jakob Noach, tijdens de Tweede Wereldoorlog ternauwernood ontsnapt aan de Duitsers, vestigt zich in de jaren vijftig als schoenmaker in Assen. Door zijn verbeeldingskracht en ondernemingsgeest weet hij zich in een aantal decennia te ontwikkelen tot de meest invloedrijke ondernemer van de stad. Dit geeft hem echter niet de genoegdoening voor het verlies van zijn ouders en broer en aan deze tragiek van de geschiedenis ontkomt de generatie na hem evenmin.

Dis is Dantes benaming voor de stad in de hel. Marcel Möring modelleerde zijn nieuwe grote roman, die zich tijdens de nacht van de TT in Assen afspeelt, naar de Inferno. Maar de hel van Assen wordt niet bevolkt door overspeligen, bedriegers en moordenaars. In Dis wordt de hel bewoond door mensen die net als Jakob Noach speelbal zijn van hun tijd. Hun hel is de hel die gemaakt wordt door anderen. Dis is een rijke roman die verwijst naar literatuur, filosofie en historie; veelomvattend en zeer eigentijds. Dis is onder meer verkocht aan HarperCollins USA en Luchterhand in Duitsland.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789045700915 , 9789023419693 , 9789023429302 , 9789023449973


Door lezers

Elegieën / Boekenblog klusje; Elke week een Elfje
30 juli 2016 19 reacties
Elegieën / Stapelgedicht met een Elfje
29 juli 2016 3 reacties
  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Nacht van de TT

door: Miebet 1 like
De eerste 250 bladzijden, waarin het leven van de Assense Jakob Noach en zijn familie worden beschreven, waren nog wel om door te komen. Maar vanaf het moment dat hij verongelukt (?) en in een soort droomtoestand door Assen gaat dwalen tijdens de nacht van de TT, werd het minder en minder. Ben op...

Een boek met twee gezichten

door: Kees van Duyn 1 like
In de jaren vijftig vestigt Jacob Noach, die tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken bij een naburige boer, zich in Assen. Samen met zijn vrouw Jetty, waar hij eigenlijk niets om geeft, begint hij er de allereerste lingeriezaak van Drenthe. De zaak groeit uit tot een waar imperium, want...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic