Dochter van Albion

15

Lijsten 2 Spots 1

Dochter van Albion van Ilka Tampke is, in de traditie van Jean Auel, het prachtige begin van een historische romanserie die zich afspeelt in de Keltische IJzertijd: de tijd van Arthur, Albion en de Romeinen. Liefhebbers van sterke vrouwelijke personages zoals Claire van Diana Gabaldon of Game of Thrones' Daenerys Targaryen zullen zeker van Dochter van Albion genieten.

Zuidwest-Engeland, het jaar 43. Voor de bevolking van Caer Cad, een gemeenschap vol spiritualiteit, rituelen en magie, is de mystieke band met hun land en hun voorouders het hoogste goed. Ailia is te vondeling gelegd en geadopteerd binnen de Stam: daardoor is ze gedoemd een buitenstaander te blijven en wordt ze uitgesloten van ceremonies, onderwijs en het huwelijk.

Maar de matriarchale gemeenschap, met al haar rituelen en gebruiken, wordt bedreigd. De Romeinse legers rukken op. En ook intern is er verdeeldheid: niet iedereen wil vasthouden aan de oude gebruiken. Ailia - intelligent, nieuwsgierig en dapper - gaat op een verboden reis om haar volk te redden. En zal ze ooit te weten komen waar haar eigen wortels liggen?

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
416
Laatste editie
22 april 2016
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024570782 , 9789024570799


Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Scifi & Fantasy-ambassadeur Yvette
22 januari 2017 18 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Prachtige roman over de mystieke wereld van de Kelten

door Susanne op 18-06-2016

Dochter van Albion is de debuutroman van Ilka Tampke (1969, Sydney) en het eerste deel van een trilogie over Zuidwest Engeland in de eerste eeuw voor Christus, voor de invasie van de Romeinen. Dit is een roman waarin we de hoofdpersoon volgen tijdens haar zoektocht naar haar kracht en identiteit.

In de -in onze moderne ogen- gruwelijke openingsscène ontmoeten we hoofdpersoon Ailia. Ze is dan een...


Lezersrecensies (1)

Veelbelovend debuut voor nieuwe romanserie in de Keltische ijzertijd

door: José R. 1 like
De lezer die bekend is met het Keltische genre (bijv. Marion Zimmer Bradley, Juliet Marillier) komt in 'Dochter van Albion' de bekende mystieke aspecten tegen. Zo maakt Ailia, een vondeling zonder stamziel, op het eiland van Glass kennis met de mystieke oude wereld van de Moeders. Ze leert daar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic