Toen Marlena de Blasi op reis ging naar Italië had ze verwacht dat ze verliefd zou worden op het land, niet dat ze ondersteboven zou raken van een Venetiaan. En dat was precies wat er gebeurde.<br>Ze zegt haar baan als chef-kok op, verkoopt haar huis, neemt afscheid van haar twee volwassen kinderen en verhuist naar Venetië. Daar brengt ze middagen door in hemelse pasticcerie, wandelt ze door zestiende-eeuwse palazzi, knapt ze een appartement op dat uitkijkt op de Adriatische Zee en treft ze voorbereidingen voor een bruiloft met een ‘vreemdeling met bosbeskleurige ogen’.<br>Duizend dagen in Venetië, dat vele recepten bevat, is doortrokken van de geuren en kleuren van Italië. Het hoofdingrediënt is echter een vrouw die verliefd wordt op een man èn op een stad, en uiteindelijk de thuisbasis vindt waarvan ze niet wist dat ze die miste.<br>‘Een heerlijk boek, complete met enkele authentieke Italiaanse gerechten’ Residence<br>‘Een boek om bij te watertanden’ Marie Claire<br>‘Een betoverend verhaal’ Publishers Weekly<br>Marlena de Blasi is voormalig chef-kok, journalist, culinair recensent en restaurantcriticus. Ze schreef eveneens Duizend dagen in Toscane en Vrouwe van het palazzo.