DWDD Pop-Up museum

,

2

Artikelen 3

Vorig jaar opende DWDD zijn eerste Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Het thema was: Verborgen Kunstwerken. Elke gastconservator kreeg, samen met een Nederlands museum, één zaal, geheel naar eigen idee en smaak in te richten. Het bleek een enorm succes, met bijna 60.000 bezoekers. Dit jaar opent DWDD opnieuw haar deuren met negen nieuwe gastconservatoren. Hun speurtochten naar kunstwerken en objecten in de depots leverden verrassende vondsten op.

In dit boek zijn beide edities van het DWDD Pop-Up Museum gebundeld. De keuzes van alle gastconservatoren uit de depots van verschillende Nederlandse musea worden getoond. De gedichten van Nico Dijkshoorn, de uitleg van Pieter van Vollenhoven en Nico de Haan, een prachtig stuk over de Wunderkammer van Robbert Dijkgraaf. Vaak zijn de teksten uit hun zalen overgenomen, soms geven zij een uitgebreidere toelichting.

Met bijdragen van o.a. Marc-Marie Huijbregts, Paulien Cornelisse, Nico Dijkshoorn, Robbert Dijkgraaf, Daan Roosegaarde, Sywert van Lienden, Beatrice de Graaf, Sander van de Pavert, Pieter van Vollenhoven & Nico de Haan, Fidan Ekiz, Jasper Krabbé, Cécile Narinx, Herman Pleij, Halina Reijn en Joost Zwagerman.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur
Laatste editie
25 januari 2016
Uitgeverij
Overamstel Uitgevers
ISBN
9789048832521


Artikelen over DWDD Pop-Up museum

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Marjan van Druenen Hebban Recensent

Levenslange opsluiting

door Marjan van Druenen op 16-02-2016

Echt levenslang is het niet, want van 29 januari tot 22 mei heeft een aantal kunstwerken speciaal verlof en zijn te bewonderen in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Bekende mensen selecteerden onbekende werken uit de depots van tien verschillende musea onder begeleiding van ervaren conservatoren en museumdirecteuren. Ons land telt naar schatting zo’n 65 miljoen kunstobjecten waarvan de...


Lezersrecensies (1)

wat ligt er toch allemaal verborgen in onze musea?

door: Diane Kooistra 1 like
Een boek over een samengesteld museum, daar kun je veel van verwachten. De Wereld Draait Door heeft er veel aandacht aan besteedt en geeft het een naam; pop-up museum. Tijdens het lezen van dit boek leer je een aantal prominente Nederlanders van een andere kant kennen. Het geeft een soort van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic