Ebola, het killervirus

15

Artikelen 1
Het boek is angstaanjagende 'faction'. Preston schreef een zeer overtuigend en op diepgaand onderzoek gebaseerd boek dat leest als een angsaanjagende thriller. De verwoestende werking van het virus in een lichaam wordt tot in alle gruwelijke details beschreven: er treedt bij het slachtoffer een afschuwelijke biologische meltdown op, waarbij het bloed binnen korte tijd als het ware explodeert uit alle lichaamsopeningen. Preston neemt je mee op een lugubere reis die eind jaren zeventig begint bij patient zero in het donkere hart van Afrika. Ebola, het killervirus beschrijft de heroïsche pogingen van een militair virologenteam om het virus te identificeren en de verspreiding ervan tegen te gaan. Hun dramatische verhaal is verweven met het verhaal over de oorsprong van het virus, door sommigen gezien als de wraak van het tropisch regenwoud.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
21 oktober 2014
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401603058 , 9789401603225


Artikelen over Ebola, het killervirus

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Christine Bols Hebban Recensent

Heftig, Bloederig, Confronterend

door Christine Bols op 19-02-2015

Dan komt er een geluid alsof een beddenlaken doormidden gescheurd wordt, het geluid van zijn darmen die bij de sluitspier opengaan zodat het bloed, vermengd met darmweefsel, naar buiten barst. Zijn darmen zijn kapot. Het darmslijmvlies is losgekomen en wordt met gigantische hoeveelheden bloed naar buiten geslingerd.

In 1980 in Kenya wordt Charles Monet slachtoffer van een mysterieuze ziekte die...


Lezersrecensies (2)

Non-fictie die leest als thriller en horror

door: veravb 1 like
Dit boek moet met een waarschuwing komen: de eerste pakweg 30 pagina's niet lezen vlak na het eten of wanneer u een zwakke maag heeft. Het begin is erger dan menig horrorverhaal. De detail zijn zo duidelijk beschreven dat je de horror voor je ogen ziet, dat je bijna voelt wat iemand die ebola...

Ebola

door: Ingridje 1 like
Marburg, Mayinga, Ebola-Zaïre, Ebola-Soedan, Ebola-Reston… en wie weet hoeveel andere vormen ebola nog kan aannemen. Hoe voorzichtig en hoe onvoorzichtig men kan omspringen met het dodelijkste virus op aarde, waar ligt de oorsprong, hoe komt het dan sommige airborne zijn en andere niet, waarom...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic