Echte televisie

2

'Televisieproducent zoekt vrouwelijke kandidaten voor een grensverleggend programma. Ben jij getrouwd, heb je kinderen en vraag je je wel eens af of je onmisbaar bent? Reageer dan met een uitgebreid cv!'

De hoofdpersoon van deze roman is een ambitieuze televisiemaker. Hij heeft zijn zinnen gezet op een vernieuwend reality-programma. Droomkandidate Anke kan achttien miljoen euro verdienen door zich dood te laten verklaren en daarna het gedrag te voorspellen van haar rouwende familie, door vierentwintig cameras vastgelegd.
Gedurende de opnames onderhoudt de producent een relatie met een landelijk bekende, getrouwde politica. Zij vraagt zich af of ze het dubieuze format van haar minnaar in de Tweede Kamer aan de orde moet stellen.
Uiteindelijk doemt de vraag op: wie manipuleert nu eigenlijk wie?

Echte televisie is een satirische roman over schaamteloos opportunisme en over de uiterste consequentie van reality-tv.

Jeroen van Baaren (1963) is tv-producent en scenarioschrijver. Voor de succesvolle NET 5-serie De co-assistent schreef hij samen met Ronald Giphart het scenario. Eerder publiceerde hij de roman Vijf wraken.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057592096 , 9789057594106
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic