Een dame in Parijs

22

Spots 3 Top25's 1
Parijs, 1940. De jonge Solange laat een laatste blik door haar grootmoeders appartement gaan. De schilderijen van gerenommeerde kunstenaars, Chinees porseleinen vazen. Ze herinneren aan een verleden vol luxe, mysterie, liefde en verlies. Solange denkt aan de belofte die ze haar oma deed: ze zal ze verbergen.
Met pijn in haar hart denkt ze terug aan de afgelopen jaren. Hoe ze haar onbekende grootmoeder leerde kennen, Marthe de Florian, een elegante dame, mysterieus en eigenzinnig. Haar diepblauwe ogen, waarin Solange zichzelf herkende. De urenlange gesprekken, waarbij ze meegevoerd werd naar het Parijs van de belle époque. Als courtisane van de adellijke Charles leefde Marthe een bewogen en onafhankelijk bestaan.
Geleidelijk leert Solange ook steeds meer over haar eigen verleden. En ze ontmoet - net als haar grootmoeder destijds - de liefde van haar leven: de Joodse boekhandelaar Alex. Maar nu de situatie in Parijs steeds benauwder wordt lijkt haar toekomst allesbehalve rooskleurig. Zal hun prille liefde de Duitse bezetting overleven?
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
13 maart 2017
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401605021 , 9789401605038 , 9789401606660 , 9789401605021 , ...


Door lezers

Feelgood Club / De mooiste vertaalde historische romans
18 februari 2018 16 reacties
Feelgood Club / 10 x Liefde in Parijs
02 maart 2017 25 reacties
Smakelijk lezen / Waargebeurd: Een dame in Parijs – Alyson Richman
24 augustus 2016
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 6,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 6,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Sigried Hebban Recensent

Een ode aan de liefde

door Sigried op 09-08-2016

Waargebeurd: In 2010 ontdekken de kinderen van Solange Beaugiron dat hun moeder hen een appartement in Parijs heeft nagelaten, een appartement waar ze het bestaan niet van wisten maar waarvoor hun moeder de laatste 70 jaar van haar leven wel het onderhoud betaalde. Wanneer ze het nog volledig gemeubileerde appartement bezoeken lijkt het alsof een tijdscapsule hen terugvoert naar de 19e eeuw. Als...


Lezersrecensies (3)

Romantisch verhaal

door: Gerda Brodelet 1 like
Dit verhaal laat ons kennismaken met Marthe de Florian, die haar levensverhaal vertelt aan haar kleindochter Solange (1940). Ik vind het vooral een romantisch verhaal, mooi weergegeven, maar ik vind het jammer dat de historische achtergrond rond de oorlog ontbreekt. Toch leuk om te lezen!
ebook

Dame of courtissane?

door: lente 1 like
Dit boek vertelt over de levens van Marthe de Flourian en haar kleindochter Solange. Hun levens komen pas bij elkaar als Solange jong volwassen is, in Parijs vlak voor de WOII. Het is vooral een heeel romantisch verhaal.

Het waargebeurde verhaal rond Marthe de Florian

door: Ingridje 1 like
Het waargebeurde verhaal rond Marthe de Florian, opgetekend door haar kleindochter Solange. Marthe de Florian, origineel geboren als Mathilde Beaugiron; haar verhaal begint in 1940 met de kennismaking van haar kleindochter om terug te gaan naar haar jeugdjaren. In Solange vindt ze een gelijke waar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic