Een tijd om te oogsten

14

Artikelen 1
Mississippidelta, 1946. Laura McAllan woont met haar gezin op een grote cotton farm. Het lot van de arme zwarte pachters, die ook op het landgoed wonen, drukt op haar - maar veel zwaarder nog weegt de voortdurende kritiek van haar schoonvader die bij hen in woont. Laura worstelt om voor zichzelf en haar kinderen een plek van veiligheid en rust te creëren.
Dan keert haar zwager Jamie terug uit de oorlog, en begint de controle haar langzamerhand te ontglippen. Jamie sluit vriendschap met Ronsel, de oudste zoon van de zwarte pachters - een doodzonde in het nog altijd gesegregeerde zuiden van de VS. De onwaarschijnlijke verbintenis tussen deze strijdmakkers drijft deze krachtige roman uiteindelijk naar zijn onverbiddelijke einde.

In 'Een tijd om te oogsten' vertellen Laura en haar man, Jamie, en Ronsels moeder elk hun eigen versie van de gebeurtenissen, die uitmonden in een tragedie van ongekende proporties.

Hillary Jordan groeide op in Texas en Oklahoma. Haar debuut 'Een tijd om te oogsten' werd bekroond met de Bellwether Prize; momenteel werkt ze aan een vervolg.
Zie www.hillaryjordan.com.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
24 juni 2016
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023994954 , 9789023996361 , 9789023996361 , 9789023996361 , ...


Artikelen over Een tijd om te oogsten

Wat lees ik? #leeseenswatanders
03 april 2018 4 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijLezersrecensies (2)

Schrijnend

door: weaverannie 1 like
Bijna in één adem uitgelezen. Laura moet met haar man mee, wanneer hij een katoenboerderij koopt op het platteland van Mississippi. Het leven is er zwaar en Laura vindt het moeilijk om aan een bestaan te wennen zonder stromend water, elektriciteit en meer van die 'luxe' zaken. Ook het gedrag van...

Een tijd om te oogsten

door: Elise 1 like
Dit boek blijft me dwars door alle andere boeken die ik erna gelezen heb bij! Een gezin met gaat wonen in een oude boerderij in de VS, schoonvader woont erbij in en later komt de zwager er ook bij wonen. Het hoofd van het gezin is pachter. Verschil tussen blanken en zwarten is enorm. Zo moeten...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic