Een vindplaats geen schuilplaats

0

Met "Een vindplaats geen schuilplaats" schreef Lut de Block een essay over poëzie. De dichter onderzoekt wat poëzie met haar doet en wat zij op haar beurt met poëzie aanvangt. Een analyse waarbij ze nagaat hoe ze tot het lezen en tot het schrijven van poëzie is gekomen. Of hoe een traumatiserende gebeurtenis uit haar jeugd haar in de armen van de poëzie dreef.

Lut de Block studeerde filosofie aan de UGent en werkte als freelance-journaliste en copywriter voor o.a. Knack en de Standaard. Ze debuteerde 30 jaar geleden met de dichtbundel "Vader" (1984, Yang Poëzieprijs). Haar gedichten werden vertaald in het Frans, Engels, Duits, Italiaans, Servisch, Russisch en in het Afrikaans. In 2007 werd ze benoemd tot eerste plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen. In het najaar 2014 verscheen "Af & Toe", een bloemlezing uit vroeger werk (PoëzieCentrum, Gent en AP, Amsterdam). In september 2015 wordt haar nieuwe bundel "Een tijdelijk onderdak" voorgesteld door uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam.

Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
30 september 2015
Uitgeverij
Poëziecentrum
ISBN
9789056553067

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 9,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 9,95
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic