Eline

Eline

2
Rank 340 Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 31 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

Prachtig geschreven tijdsbeeld door de ogen van een jonge vrouw in een snel veranderende wereld
De welgestelde Eline heeft, ondanks de Eerste Wereldoorlog die woedt in Europa, een goed leven in universiteitsstad Leiden. Tot haar echtgenoot Wieger voor langere tijd archeologisch onderzoek gaat doen op het Drentse platteland en Eline hem besluit te volgen met hun twee kinderen.
Eline valt op als een exotische vogel in het streng gereformeerde Drentse gehucht, waar het stadse gezin niet door iedereen met open armen wordt ontvangen. Als de Spaanse griep toeslaat ondersteunt Eline de plaatselijke arts waar ze kan, maar de ondervoede bevolking heeft zwaar te lijden en Eline en haar naasten worden zelf ook ziek. Ondertussen komt het niet-aflatende bloedige nieuws over de Grote Oorlog ineens veel dichterbij wanneer Duitse familieleden van Wieger niet teruggekeerd blijken te zijn van het slagveld.
Als het gezin na de oorlog terugkeert naar Leiden, zijn niet alleen zij veranderd door hun ervaringen. Vrouwen strijden voor kiesrecht, arbeiders komen in opstand, grootmachten wankelen. Kan Eline weer haar bevoorrechte leven oppakken, of grijpt ze de uitdagingen van haar tijd aan om boven zichzelf uit te stijgen?
De pers over de boeken van Michelle Visser

‘Een mooi tijdsbeeld met ook een duidelijke rol voor Aletta Jacobs en haar zuster Charlotte.’ Wegener-kranten
‘Michelle Visser verdiepte zich uitgebreid in de historie, de verhaallijn is uitstekend en ze heeft een vlotte pen. Beslist een aanrader voor de liefhebbers van historische romans.’ NBD Biblion
‘Een heerlijke historische roman, die de aandacht van de lezer direct weet te pakken.’ Nederlands Dagblad

Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
432
Uitgeverij
Boekerij
Laatste editie
15 mei 2019
ISBN
9789022585870 , 9789402312300
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

een mooie roman met bijzondere thema’s om heerlijk in te verdwalen en om echt van te genieten

door: Diane Kooistra 1 like
Eline is een mooie roman, ik vind de cover heel mooi met een oude foto net als op de andere historische romans van Michelle. Het verhaal geeft een goed tijdsbeeld neer over het leven van een jonge vrouw van 100 jaar geleden. Door de briefwisseling met de beste vriendin van Eline en de tante van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook