Formosa, voorgoed verloren

10

Artikelen 1 Lijsten 1

In 1624 legt de VOC beslag op het voor haar gunstig gelegen Formosa, het huidige Taiwan, in de hoop om daarvandaan de felbegeerde handelsrechten met China te bemachtigen. In datzelfde jaar wordt er in het Japanse Hirado een jongen geboren die later in China bekend komt te staan als Koxinga, Heer met de Keizerlijke Achternaam. Wanneer Koxinga na een lange, bittere oorlog tegen de Mantsjoes gedwongen wordt te accepteren dat de Ming-dynastie werkelijk aan zijn einde gekomen is, moet hij met zijn leger zijn toevlucht zoeken op Formosa. Maar daar zitten de Nederlanders.
De belegerde kolonisten trekken zich terug in Fort Zeelandia dat ze onder het gezag van de vastberaden gouverneur Coyett zo lang mogelijk weten te verdedigen. Dan rest hen nog maar een ding: en dat is wachten op versterking uit Batavia.
Formosa, voorgoed verloren is een historisch epos, nauw gebaseerd op de vrijwel vergeten, waargebeurde geschiedenis rond de Nederlandse kolonisatie van het zeventiende-eeuwse Taiwan. Een verhaal over moed, volharding en oneindige trouw tijdens de hoogtijdagen van de VOC, waarin loyaliteit en familiebanden tot het uiterste worden getest.

Joyce Bergvelt (Amstelveen, 1963) groeide op in Japan, Engeland en Taiwan, waarna ze Chinese Studies studeerde aan de Engelse universiteit van Durham en een jaar doorbracht op de Volksuniversiteit van Beijing.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
566
Laatste editie
17 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054294023 , 9789054294146


Artikelen over Formosa, voorgoed verloren

Hebban Sterrenparade (6)
28 februari 2016
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Formosa, voorgoed verloren: boeit en beklijft!

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
In 1624 legt de VOC beslag op het voor haar gunstig gelegen Formosa, het huidige Taiwan, in de hoop om vandaaruit de felbegeerde handelsrechten met China te bemachtigen. In datzelfde jaar wordt er in het Japanse Hirado een jongen geboren die later in China bekend komt te staan als Koxinga, ‘Heer...

De dramatische geschiedenis van de Nederlanders op Taiwan

door: DM81 1 like
Een bijzonder spannende historische roman over de vergeten geschiedenis van de Nederlanders op Taiwan, die spectaculair werden verdreven door de Chinese krijgsheer Koxinga. Oorlog, drama, intrige en gruwel. Een grote aanrader voor wie houdt van de geschiedenis van China, Taiwan en de Nederlanders...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic