Fussy Viajero’s wereldreis

0

Dit boekje doet verslag van het wel en wee van Fussy Viajero, een vogelfiguur die is ontstaan uit een voor het plezier geschreven korte anekdote met als thema even bijpraten bij de koffie. Fussy Viajero is de rode reiziger, een ara uit Brazilië die zijn carrière op een koffieplantage is begonnen. Maar hij vond het daar op een gegeven moment te warm worden en vatte het plan op om naar het hoge noorden te gaan om in Moermansk zijn eigen koffieplantage te beginnen. Dit verhaal beschrijft Fussy Viajeros reis onderweg naar Moermansk en de avonturen die hij beleeft. Wat geld is, begrijpt Fussy niet maar over koffiebonen weet hij des te meer en hij stelt alles in het werk om zijn doel te bereiken en zijn droom te realiseren: een eigen koffieplantage met een heuse bar in Moermansk, alwaar hij zijn gedroomde IJspegelkoffie met overheerlijke bonentaart gegarneerd met sneeuwslagroom wil serveren. Maar Fussy heeft moeite met aanpassing aan de samenleving en het daarbij behorende gedrag waarmee hij op zijn avonturenreis geregeld wordt geconfronteerd en heeft al zijn creativiteit nodig om zijn lot als afwijkend creatuur naar zijn hand uh... vleugel te zetten. En als het moet is Fussy ook behulpzaam... op zijn manier.
Waarom dit verhaal? De auteur van dit verhaal houdt, net als Fussy, ook van reizen en is vogelliefhebber. Zo had de auteur in zijn jeugd een kauwtje en een uit het nest gevallen, of misschien wel verstoten, kraai. Het leef- en vlieggebied van de vogels was een volkstuin. Wanneer de auteur na schooltijd fietsend bij de volkstuin aankwam, werd hij meteen verwelkomd door de kraai die op zijn schouder landde. Dat was een bijzondere ervaring en sindsdien hebben vogels hem nooit meer losgelaten. Nu is er die eigenwijze Fussy Viajero als geesteskind. Zijn verhaal is bedacht met het idee dat voor een vrije vogel niets onmogelijk is!
Verschenen in
Genre
Stripboeken
Aantal pagina’s
166
Laatste editie
15 oktober 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789460082511
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic