Gelukkig nog altijd onze man in Teheran

Gelukkig nog altijd onze man in Teheran

13
Gelezen 16 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
Thomas Erdbrink schrijft al jaren over zijn leven in Teheran. Zeventien jaar geleden verhuisde hij van Leiden naar de Iraanse hoofdstad, om daar kennis te maken met een voor hem volledig nieuwe cultuur. Sindsdien brengt hij het leven van zijn stadgenoten naar de Nederlandse huiskamers door middel van zijn documentaireserie, Onze man in Teheran, en zijn columns voor Volkskrant Magazine. Hierin schetst Thomas een verrassend beeld van een land dat we enkel kennen uit het nieuws. Hij vertelt, altijd even verfrissend als treffend, over een cultuur die zowel ver van als dicht bij de Nederlandse staat. Waar ze ook naar de tandarts gaan, foto's plaatsen op Instagram en rouwen om gestorven familieleden. Waar men zich tussen de opgelegde regels door probeert te wringen, op zoek naar vrijheid en geluk. Een land waar, ondanks het verschil in gebruiken, de mensen hetzelfde blijken te zijn.

In Gelukkig nog altijd onze man in Teheran, het vervolg op de succesvolle eerste bundel, brengt Thomas het leven in Teheran nog dichterbij. Met persoonlijke anekdotes verhaalt hij over een intrigerend land vol tegenstrijdigheden - waar weinig geluisterd wordt naar het volk, maar waar saamhorigheid toch de boventoon voert.

Thomas Erdbrink (1976) schrijft vanuit Iran en elders voor The New York Times. Hij werd in Nederland bekend met de prijswinnende documentaireserie Onze man in Teheran, waarvan de tweewekelijkse column in de Volkskrant een verlenging is. In 2016 was Thomas de presentator van VPRO Zomergasten.
Genre
Korte verhalen
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
28 juni 2019
ISBN
9789044638486 , 9789044638493 , 9789044641523
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Leuke verzameling columns over Iran

door: wendyvd 1 like
De columns van Thomas Erdbrink blijven ook in dit tweede boekje een plezier om te lezen, een leuke manier om een inkijkje in het dagelijkse leven van de Iraniërs te krijgen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook