Geurend goud van Banda

0

Meeslepende roman over een rijke, koloniale familie op een paradijselijk eiland

Banda, 1860. De jonge, mooie Anita van Eck is de dochter van de machtigste plantagebezitter van het vulkanische eiland en lijkt zich te wentelen in alle weelde en aandacht. Maar schijn bedriegt. Anita wordt verliefd op een gouvernementsambtenaar die met verlof op Banda is. Te laat beseft ze dat hun affaire een moorddadige jaloezie veroorzaakt bij August, een perkenierszoon die aan Anita was voorbestemd. Maar liefde laat zich niet dwingen.
Een zware aardbeving die het huis van de familie verwoest, doet Anita alle liefdesperikelen vergeten en ze zet zich in als verpleegster. Ook wanneer haar vader een hersenbloeding krijgt, is het Anita die de leiding neemt over de wederopbouw van het familiebedrijf.
Dan komt voor Anita de dag dat zij de baai uitvaart. Als bruid. Nog één keer laat ze haar blik gaan over de nootmuskaatplantages met de okergele noten: het geurend goud van Banda.

De pers over Paradijs van porselein:
'Ena Stok-van Es schrijft prachtige boeken over het oude Indië.' De Telegraaf

'Boeiend rijgt ze het ene bizarre, waargebeurde verhaal aan het andere.' Midi

Ena Stok-van Es groeide als Nederlands meisje op in de tropische regenwouden van Borneo, het eiland waar haar familie al meer dan drie eeuwen woonde. Later verhuisde ze naar Java, waar ze tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar zoontje terechtkwam in een Jappenkamp. Haar kampervaringen beschreef Ena in de roman Paradijs van porselein, die eveneens bij Van Buuren Uitgeverij verscheen. Na de oorlog kwam Ena Stok-van Es naar Nederland.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
30 september 2002
Uitgeverij
Buuren B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056951658
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic